Com aconseguir un somriure sa en 3 passos

Per a aconseguir un somriure sa i bonic és imprescindible seguir una correcta rutina d’higiene bucodental. No sols per a prevenir malalties, també per estètica, mantenir les dents i les genives sans és important.

En la nostra cavitat oral conviuen prop de 1000 bacteris diferents que, si no es controlen, poden provocar infeccions i patologies greus. La càries, la gingivitis i la halitosis són algunes de les malalties que poden desenvolupar-se per una mala higiene bucal. Si aquests bacteris passen a la sang, poden afavorir les complicacions cardiovasculars o diabètiques.

Retirar les restes d’aliments i controlar la placa bacteriana és senzill, però has de ser molt constant perquè la nostra boca estigui en un estat de salut òptim. Et comptem els tres passos clau per a aconseguir-ho:

Raspallat tres vegades al dia. Després de cada menjar és important el raspallat dental. Sense excessiva força, però exercint pressió, raspalla les teves dents i genives en moviments circulars. Tan important és la freqüència com la durada. Un correcte raspallat ha de durar de 2 a 3 minuts, arribant a cada racó de la boca.
Una vegada al dia: fil dental. La seda i els raspalls interdentals són els teus millors aliats per a arribar a les zones de més difícil accés. L’espai interdental suposa el 40% de la superfície a netejar i el raspall normal no pot accedir a aquesta zona. És preferible usar el fil dental al final del dia, abans d’anar-se al llit, per a completar la rutina d’higiene oral.
El col·lutori, imprescindible. Encara que moltes persones no són conscients de la seva importància, el col·lutori és necessari per a tractar i prevenir patologies orals. Segons les teves necessitats, en Clínica Primdental t’aconsellarem quin utilitzar. Recorda que, després d’esbandir-te amb el col·lutori, han de passar 30 minuts abans de beure qualsevol líquid perquè no afecti la seva eficàcia.

Seguint aquests passos de manera constant i rutinària aconseguiràs un somriure molt més sa i bonica. A més, podràs evitar patologies com la càries i la gingivitis que, a vegades, poden portar a la pèrdua dental. El nostre equip dental expert cuida de la teva salut oral cada dia; si tens qualsevol dubte no dubtis a consultar-nos estarem encantats d’atendre’t!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *