Com evitar la periimplantitis?

El tractament d’implants dentals és una de les millors opcions per reposar les dents perdudes. Es tracta d’un procediment senzill, amb bon pronòstic i un excel·lent resultat funcional i estètic. No obstant això, en alguns casos poden sorgir complicacions després de la col·locació dels implants, com pot ser la periimplantitis. Afortunadament, hi ha formes d’evitar-la, però si ha aparegut el problema, també es pot tractar.

Què és la periimplantitis?

La periimplantitis és un procés inflamatori que danya els teixits que envolten un implant dental, alterant la seva osteointegració i possibilitant la pèrdua d’os periimplantari. Aquesta malaltia és molt similar a la periodontitis, que afecta les genives voltant d’una dent natural, amb la diferència que la periimplantitis afecta els teixits al voltant dels implants dentals.

S’estima que entre els pacients als que se’ls han col·locat aquest tipus d’implants són susceptibles de patir aquest estat clínic, amb una incidència del voltant de l’10% a l’15% dels casos.

El primer grau de malaltia periimplantaria és la mucositis. És a dir, abans de manifestar-se una periimplantitis es produeix una mucositis. Aquesta consisteix en la inflamació dels teixits que envolten els implants dentals i en cas de no ser tractada a temps, evoluciona en una periimplantitis que genera la pèrdua de l’os de suport.

Quines són les causes d’una periimplantitis?

Les causes més freqüents per les quals es presenta una periimplantitis són principalment dos:

  1. L’acumulació de placa bacteriana a la zona dels implants dentals a conseqüència d’una deficient higiene bucal.
  2. Una sobrecàrrega oclusal que es produeix com a conseqüència de la masticació quan l’implant no s’ha col·locat com cal.

Com evitar la periimplantitis?

Tant si estàs pensant en col·locar-te implants dentals, com si acabes de realitzar-te aquest tractament, has de saber que seguint una sèrie de recomanacions pots evitar la possibilitat desenvolupar periimplantitis. Te les expliquem:

  • Informa’t i tria a un implantòleg amb experiència: Aquesta és la primera recomanació i la base perquè tot el tractament sigui de principi a fi satisfactori. L’adequada col·locació d’un implant és essencial per no patir riscos de desenvolupar periimplantitis, que augmenta si la sobrecàrrega al mastegar és elevada.
  • Mantingues una higiene bucodental correcta: Si no cuidem la nostra higiene dental els bacteris i la tosca es van acumulant al voltant de l’implant, de manera que amb el temps, es pot desenvolupar la malaltia periimplantaria. Una mala o incorrecta higiene oral és una de les principals causes de la periimplantitis. Realitzar un adequat raspallat, l’ús de col·lutoris i la utilització de el fil dental han de ser els principals aliats per mantenir una bona salut bucodental.
  • Evita el tabac: Diversos estudis indiquen que els fumadors pateixen un major risc a desenvolupar una periimplantitis, així com tot tipus de malalties i problemes bucodentals. El tabac és el major enemic d’una boca i unes genives sanes, tant pel que fa a les dents naturals com als implants dentals.
  • Neteges bucodentals: dur a terme neteges professionals a la clínica dental pot evitar la proliferació de bacteris, tosca i placa que poden danyar les mucoses a la zona dels implants.

La majoria de recomanacions per a la prevenció de la periimplantitis són molt fàcils de seguir, i totes coincideixen amb les cures necessàries per als implants dentals i, en general, per tenir una bona salut bucodental en general.

Tens més dubtes? A Primdental, clínica dental a Reus, te les solucionem. Truca’ns al 977.128.708.

Li oferim qualitat, ètica i bon preu.

Estarem encantats d’atendre’t!

Visita’ns a: C / Raval Martí Folguera, 22 Baix. Reus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.