Com cuidar els implants dentals

Després de realitzar un tractament d’implants dentals és molt important prendre consciència que hem de cuidar i mantenir els implants de la mateixa manera que si dels nostres propis dents es tractés. En aquest article abordarem com cuidar els implants dentals a casa i com mantenir-los en un bon estat per al seu correcte funcionament.

És cert que en els implants no poden aparèixer càries, fet que suposa un avantatge per a la seva adequada conservació. No obstant això, estan exposats a desenvolupar inflamació de les genives, infecció i fins i tot la pèrdua de massa òssia, si no es cuiden adequadament. Quan sorgeix una inflamació localitzada i la infecció al voltant de les dents naturals, parlem de malaltia periodontal. Això mateix pot passar al voltant dels implants i es coneix com periimplantitis.

Com cuidar els implants dentals a casa

La regla número u per mantenir uns implants sans i cures és fer diàriament una bona higiene bucodental a casa. Es necessita una tècnica especial? No, simplement aplicar la tècnica adequada. A l’igual que succeeix amb les dents naturals, en moltes ocasions desconeixem com realitzar correctament el raspallat. Si des de petits hem après una tècnica incorrecta, és molt probable que en edat adulta continuem realitzant malament.

El teu dentista o higienista dental és qui et pot mostrar quins moviments són els més apropiats per aplicar amb el raspall en els implants i la resta de la boca. A més, no hem d’oblidar passar el fil dental i utilitzar raspalls interproximals per retirar totes les restes alimentaris que es queden atrapats entre les dents / implants. És important realitzar-lo de manera rutinària ja que si només ho fem de tant en tant, aquests dipòsits de menjar deriven en placa bacteriana i tosca, podent ocasionar amb el temps, una periimplantitis.

Revisions periòdiques al teu dentista

Tot implant dental necessita ser supervisat en controls periòdics en el dentista per cerciorar que les genives i l’os que els envolta es mantenen en un estat saludable. Per a això es realitzaran radiografies dentals per tal d’avaluar el nivell d’os al voltant dels implants. Les restauracions dentals que estiguin a la banda dels implants també requereixen control periòdic per comprovar que són segures i funcionen correctament.

En ocasions, els cargols que uneixen les pròtesis als implants poden afluixar. Això normalment requereix tornar a estrènyer o bé eliminar la pròtesi dental, la seva neteja i substitució per nous cargols. Aquest tipus d’inconvenients no han de ser ignorats. Si es manté la pròtesi a la boca sense estar correctament unida a l’implant o té mobilitat pot crear problemes més severs amb el temps.

Per tant, des Primdental, et recomanem realitzar visites al teu dentista cada sis mesos. En aquesta visita es realitzarà un control radiològic, tant amb radiografies periapicals com panoràmiques per controlar les estructures òssies. També es desmuntaran les pròtesis removibles i es procedirà a netejar les barres amb estris de carboni perquè no es ratllin. Amb la neteja s’eliminaran els dipòsits de càlcul i placa bacteriana al voltant dels implants amb puntes d’ultrasons de carboni o curetes de plàstic, i es realitzarà un polit amb pastes profilàctiques poc abrasives.

En pròtesis fixes es realitzarà una higiene adequada amb les puntes d’ultrasò o curetes de carboni amb l’ajuda de raspalls interproximals o super floss sense desmuntar la pròtesi.

Tens més dubtes? A Primdental, clínica dental a Reus, te les solucionem. Truca’ns al 977.128.708.

Li oferim qualitat, ètica i bon preu.

Estarem encantats d’atendre’t!

Visita’ns a: C / Raval Martí Folguera, 22 Baix. Reus.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.