Com cuidar els teus implants dentals

Immediatament després de la col·locació d’un implant dental, i almenys durant les següents 72 hores, és necessari seguir una sèrie de recomanacions. Aquestes serveixen per a garantir l’èxit del tractament i la seva curació, així com per a evitar possibles complicacions. La Implantología Oral és una disciplina que exigeix una especial atenció i dedicació. El procediment dels implants dentals requereix d’una mínima intervenció quirúrgica, després de la qual es deu:

Evitar l’exercici físic. Qualsevol moviment brusc pot desplaçar o desfer el coàgul que cicatritza la petita incisió, dificultant la correcta curació.
Extremar la higiene oral. Després d’un tractament de Implantología oral, les ferides poden infectar-se amb certa facilitat. És recomanable l’ús de dentifricis i col·lutoris específics per a mantenir la cavitat oral sense bacteris.
No fumar. Després de la col·locació d’un implant dental està prohibit fumar, ja que el fum i les substàncies nocives del cigarret afavoreixen la proliferació de bacteris que causen infeccions. A més, el tabac impedeix que la cicatrització sigui ràpida i neta.

Passades unes hores després de la intervenció, és possible que aparegui una lleugera inflor en la zona tractada, així com una mica de dolor. Per a reduir les molèsties, es poden utilitzar analgèsics o aplicar fred per a minimitzar la inflamació.

Una vegada cicatritzada la incisió i col·locada la corona dental, les cures d’un implant són iguals que per a una dent natural. S’ha de seguir la regla del 3 per al raspallat: tres vegades al dia durant tres minuts. A més d’utilitzar el fil dental i el col·lutori.

La Implantología oral ha avançat molt en els últims anys, i en la Clínica Primdental comptem amb una àmplia experiència com a experts en implants dentals. La pèrdua d’una o més peces dentals suposa una gran reducció de la qualitat de vida i aquest tractament és, sens dubte, la millor solució.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *