Em farà mal la col·locació de l'implant dental?

La gran majoria de les vegades en què se li planteja a un pacient la necessitat de realitzar un implant dental, la primera pregunta que rebem és si doldrà el tractament. Això es deu en gran manera a la por al desconegut, que la majoria de nosaltres tenim, juntament amb l’estrès que habitualment sofrim quan anem a una consulta mèdica.

L’objectiu d’aquest article és descriure les tècniques amb les quals comptem per a controlar el dolor en la clínica dental, i intentar amb això aportar una mica de llum que proporcioni la tranquil·litat necessària al pacient per a afrontar aquesta situació.

Recupera el teu somriure i qualitat de vida substituint les teves dents perdudes per implants dentals de màxima qualitat aqui

Els tractaments que realitzem en odontologia són en la gran majoria de casos amb anestèsia local, amb el pacient totalment conscient. A més el dentista aquesta molt prop de la cara del pacient, la qual cosa sovint crea tensió i intimida al pacient.

En altres països, com els Estats Units està molt estès l’ús del Oxido Nitrós com a mitjà de sedació en la clínica dental. Es tracta d’un gas d’ús mèdic que té cert efecte amnèsic i aconsegueix que el pacient aquest mes relaxat en la consulta. En molts casos als pacients tractats amb oxido nitrós ni tan sols se’ls aplica anestèsia local, la qual cosa ens indica que gran part d’aquesta por és només això, por, perquè són tractaments molt poc invasius.

El dolor posterior a la intervenció es produeix per la inflamació dels teixits, de manera que si controlem la inflamació i possible infecció, aquest dolor es reduirà molt o no existirà.

proceso-colocacion-implante-dental

CONTROL DEL DOLOR DURANT LA COLOCACIÓ D’IMPLANTS DENTALS:

-ANESTÈSIA LOCAL.
-SEDACIÓ CONSCIENT INTRAVENOSA.

El primer passo a l’hora de realitzar un tractament d’implants dentals és anestesiar la zona a tractar. En la gran majoria de casos s’usa ANESTÈSIA LOCAL.

L’efecte que aconseguim amb aquesta mena d’anestèsia és el bloqueig nerviós d’aquesta zona, el pacient estarà conscient però la zona a tractar estarà adormida, sota l’efecte de l’anestèsia de manera que no notarà res durant el tractament.

Recupera el teu somriure i qualitat de vida substituint les teves dents perdudes per implants dentals de màxima qualitat aqui

Existeixen diferents tipus d’anestèsies que es poden utilitzar en funció de si volem aconseguir un efecte mes llarg o mes intens de l’habitual. Això ens permet realitzar programar les nostres intervencions i usar un anestèsic o un altre en funció dels efectes desitjats, tot això per a evitar el dolor del pacient.

En aquells casos en els quals el pacient pugui sentir-se més nerviós i atemorit amb el procés de col·locació d’implants com a pacients mes nerviosos, o en aquells que considerem que serà un procediment mes llarg de l’habitual, es pot recórrer a la SEDACION CONSCIENT INTRAVENOSA. Aquesta tècnica, realitzada per un anestesista, aconsegueix que el pacient aquest mes relaxat durant tot el procés així com un efecte amnèsic durant aquest, de manera que no recordarà de manera nítida la intervenció.

CONTROL DEL DOLOR UNA VEURE REALITZADA LA INTERVENCIÓ:

Una vegada finalitzada la intervenció amb la finalitat d’aconseguir que el pacient tingui les menys molèsties possibles recomanem una sèrie de pautes que ajuden a controlar molt bé la inflamació i la possible infecció de la zona, que com hem dit són les causants del dolor.

Pautes:

És aconsellable estar fent pressió amb una gasa la zona intervinguda amb la finalitat que es formi el coagulo d’aquesta. Recomanem no escopir ni esbandir-se durant 24 hores per la mateixa raó, aplicar fred local a intervals durant unes 2 hores, no fer exercici físic durant els dies següents a la intervenció i evitar mobilitzar la zona amb la finalitat que cicatritzi de manera correcta.

Recupera el teu somriure i qualitat de vida substituint les teves dents perdudes per implants dentals de màxima qualitat aqui

Existeixen una sèrie de preparacions de gels i esprais de clorhexidina que, juntament amb els raspalls quirúrgics són molt útils en els dies següents a la cirurgia per a evitar la infecció d’aquesta.

Finalment, en la majoria de casos receptem un tractament antibiòtic i antiinflamatori que ens ajuden a evitar les infeccions de les zones tractades, mes en aquells cas en els quals hi havia una infecció de base.

Em dol l’implant dental, què puc fer?

La molèstia o dolor que es produeix immediatament després de la col·locació d’un implant es produeix, com hem dit, per la inflamació de la zona després de realitzar la intervenció i ha de ser totalment controlable mitjançant les pautes i medicació anteriorment comentades.

Quan existeix dolor d’una zona on hem realitzat un implant fa un temps i comença a doldre convé acudir a l’especialista per a determinar que aquesta provocant aquest dolor, ja que en moltes ocasions aquest quadre es relaciona amb alguna mena d’infecció al voltant de l’implant, periimplantitis, i convé veure’l com més aviat millor per a poder tractar-ho correctament.

Com hem explicat el procés de col·locació d’implants dentals no és dolorós i les molèsties provocades es deuen a la inflamació de la zona. Per tant, si sofreixes grans dolors una vegada que l’implant dental ha estat col·locat has d’acudir a la clínica dental immediatament perquè l’especialista pugui veure’t, determinar la causa i fer un tractament adequat.

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar