Implants Dentals i conseqüències: La periimplantitis

Què és la periimplantitis?

La periimplantitis es defineix com un procés inflamatori que afecten els teixits que envolten a un implant dental. Aquesta inflamació provoca una pèrdua de suport ossi en el qual s’integra l’implant. Aquesta malaltia passa per dues fases, la primera es denomina mucositis periimplantaria i en ella es veuen afectats únicament els teixits tous. Si no es tracta de forma adequada podem trobar-nos en la segona fase, coneguda com periimplantitis.

Per què es produeix la periimplantitis?

La pèrdua d’os periimplantari ha estat atribuïda generalment a diferents processos que inclouen des d’una tècnica quirúrgica inadequada, fracàs en aconseguir la osteointegració, càrrega prematura, sobrecàrrega biomecànica, infecció periimplantaria i a una resposta alterada de l’hoste.

Aquesta patologia periodontal lligada als implants osteointegrats pot causar la pèrdua de l’implant.

Com es tracta la periimplantitis?

Durant molt de temps, l’única opció de tractament per a una periimplantitis era la retirada de l’implant. No obstant això, la investigació realitzada en els darrers anys ofereix en l’actualitat altres opcions terapèutiques, basades en el que es coneix com desbridament subgingival o raspat subgingival, que consisteix en la separació de el teixit gingival per mitjans mecànics o manuals per eliminar la inflamació i restaurar l’esmentat teixit. Els estudis realitzats semblen indicar que el tractament que ofereix millors resultats és l’ús d’antibiòtics al costat de la realització d’un desbridament subgingival de forma manual.

No obstant això el tractament dependrà del grau de desenvolupament de la periimplantitis, havent de realitzar els següents procediments:

Tractament regeneratiu dels defectes ossis, eliminant el teixit de granulació per destruir els bacteris que han causat la infecció.
Tractament de la superfície de l’implant per eliminar la placa bacteriana acumulada.
Tractament dels defectes ossis, realitzant un curetatge de les lesions periapicals i utilitzant materials per substituir l’os danyat. D’aquesta manera s’evita la progressió de la malaltia.

Primdental, clínica dental en Reus, si vols més informació clica aquí  o truca’ns al 977.128.708.

Li oferim qualitat, ètica i bon preu.

Estarem encantats d’atendre’t!

Visita’ns a: C / Raval Martí Folguera, 22 Baixos. Reus.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *