Maneig i cura de la pròtesi removible

La pròtesi amovible és una excel·lent alternativa per a aquelles persones que han sofert la pèrdua de dents, sent aquest tractament dental un dels més comuns que es realitzen. Aquest tipus d’aparells bucals permeten al pacient extreure’l en qualsevol moment i gràcies a això tenir una major facilitat a l’hora de netejar aquest tipus de pròtesi.

No obstant això hi ha una gran desconeixement sobre com s’ha de cuidar aquest tipus de pròtesi, corrent el risc de sofrir una deterioració eliminant les seves propietats i podent causar infeccions en la boca. Abans de res, destacarem la utilitat d’aquesta pròtesi ja que pot ser de gran ajuda per als pacients que presentin edentulismo, és a dir que li faltin totes les dents o en aquells casos en els quals únicament falten algunes peces, recorrent a una pròtesi amovible parcial.

És necessari un temps d’adaptació a aquesta mena de pròtesi ja que durant el seu ús transmet forces tant a les dents com a les genives. És habitual notar una sensació estranya en la boca o produir més saliva del normal i fins i tot dificultats en la pronunciació. No obstant això aquesta situació anirà remetent a poc a poc.

Higiene de la pròtesi amovible

En relació a cura de la pròtesi dental, és important ser estrictes per a aconseguir mantenir-la en estat òptim, evitant possibles problemes d’higiene i funcionalitat. Per a això és necessari:

– Rentar tant la pròtesi com la boca després de cada menjar. A més és necessari netejar la pròtesi amb un raspall especial, especialment les parts metàl·liques sobre les quals contacten les dents.

– És recomanable llevar la pròtesi per a dormir perquè si ho fem permetrem que els teixits descansin de la pressió que exerceix aquest tipus de pròtesi.

– A l’hora d’evitar deformacions es recomana conservar la pròtesi en aigua. A més tenim al nostre abast pastilles desinfectants que ens serviran per a evitar l’aparició de gèrmens i bacteris.

En definitiva les pròtesis amovibles són una eina de gran utilitat dins de l’Odontologia per als pacients que desitgin recuperar el seu somriure a través d’una tècnica senzilla, indolora i econòmica.