Ortodòncia invisible VS ortodòncia tradicional (brackets)

A l’hora de corregir les dents són diverses les opcions disponibles. Les dues més utilitzades són l’ortodòncia invisible i l’ortodòncia tradicional amb brackets metàl·lics. Existeixen grans diferències entre elles per la qual cosa és important conèixer en profunditat com és la que més s’ajusta a les necessitats de cada persona.

Estetica

Aquesta és la característica fonamental de l’ortodòncia invisible enfront de l’ortodòncia tradicional amb brackets. L’ortodòncia invisible es realitza utilitzant fèrules transparents que resulten pràcticament inapreciables per als altres, mentre que els brackets metàl·lics afecten directament la imatge personal.

Comoditat

En general, els brackets metàl·lics produeixen algunes nafres a l’interior de la boca, sobretot al començament del tractament, i fins i tot poden arribar a afectar la parla. No obstant això, les fèrules d’ortodòncia invisible resulten molt més còmodes, sense danyar l’interior de la boca.

A més són amovibles, perquè a l’hora de menjar o algun moment en concret retiris la fèrula de les dents.

Eficàcia

En tots dos casos els dos tractaments resulten eficaços a l’hora de corregir les dents. Però en alguns casos més greus, l’ortodòncia invisible perd efectivitat enfront dels brackets métalicos.

Preu

Per a un mateix cas, l’ortodòncia tradicional resulta una mica més econòmica que el tractament amb ortodòncia invisible.