La pèrdua dental: saps quins són els motius que la provoquen?

La pèrdua de peces dentals és un dels problemes que més afecta els pacients amb el pas dels anys. Tot i que cada vegada s’està adquirint major consciència sobre la importància d’una correcta rutina d’higiene bucodental i les revisions periòdiques amb un odontòleg, encara hi ha casos en què la salut oral es deixa a un costat. Aquest és un dels principals motius que causen la pèrdua dental.

Per tot això, des Clínica Primdental et vam explicar quines són les causes més comuns que solen derivar en la pèrdua de dents i com posar-hi remei.

Causes de la pèrdua dental

patologies orals

Quan no s’atén a una rutina d’higiene oral adequada, els bacteris poden acumular-se i arribar a afectar l’estructura interna de la dent, produint una sèrie d’infeccions que desemboquen en la pèrdua de la peça dental.

Aquest tipus d’infeccions solen iniciar-se amb una gingivitis (inflamació de les genives) que, si no es tracta, deriva en una periodontitis (inflamació crònica) i pot provocar que les dents es vagin deixant anar progressivament.

Bruxisme i mala oclusió

Una mossegada incorrecta (mala oclusió) o el bruxisme (hàbit de relliscar les dents) pot provocar que les peces dentals es desgastin i acabin perdent la seva estructura. Si aquests problemes no es tracten, poden afectar l’interior de la dent, causar fractures i afavorir l’aparició de càries.

traumatismes

Els cops a la cavitat bucodental també poden causar danys interns en les dents o en els teixits que l’envolten, provocant tinció o infeccions.

Davant qualsevol d’aquests motius, la millor opció és visitar al teu dentista de confiança per a realitzar les proves pertinents o diagnòstic personalitzat, així com adoptar una rutina d’higiene bucal completa i revisions periòdiques. Si pateixes la pèrdua de peces dentals o estàs començant a notar molèsties, ¡demana la teva cita en la teva clínica dental a Reus!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *