Per què li tenim por a el dentista?

Patir ansietat al pensar en visitar el dentista és molt comú. Tant és així, que una de cada deu persones sent por a acudir a la consulta d’un professional de l’odontologia.

La causa més freqüent d’aquest temor és el pensament que es va a sentir dolor. No obstant això, hi ha altres factors secundaris que influeixen, com la vergonya a ensenyar les dents, la poca costum d’acudir a la consulta dental i, fins i tot, el so de les eines odontològiques.

Un estudi realitzat en prop de 1000 ciutadans britànics el 2009 per l’equip del psicòleg Gerry Humphris, de la Universitat de St Andrews, va demostrar que les dones són més proclius a patir aquesta por que els homes. En concret, les persones de menys de 40 anys el pateixen quatre vegades més que les persones majors de 60 anys.

És important tenir en compte que, a causa d’aquesta fòbia, s’està exposat a patir moltes malalties bucodentals que poden deteriorar greument la nostra salut.

Sis remeis per evitar la fòbia a el dentista:

– Abans d’acudir a la consulta de l’odontòleg, visita la clínica i familiaritza’t amb l’ambient.
– Després d’això, demana cita al més aviat possible, així evitaràs que la pròpia por et faci posposar-la.
– Tingues en compte que la primera consulta se sol utilitzar per fer una avaluació inicial. Aprofita aquesta revisió per realitzar totes les preguntes que et sorgeixin i informa’t de cada tractament que hagis de realitzar-te.
– Pensa que la tecnologia ha avançat considerablement en aquests últims añ Per això, la majoria dels tractaments solen ser completament indolors.
– Acorda amb el teu dentista un senyal que signifiqui “necessito un descans”. Així, sentiràs un major control de la situaciò
– Pensa en alguna cosa o algú que pugui relaxar-te en aquesta situaciò Potser escoltar música o anar acompanyat d’un amic o familiar faci que et sentis més tranquil.

És molt important que escullis un dentista que t’inspiri confiança. A Clínica Primdental som professionals experts en odontologia acostumats a domar aquest tipus de pors en els nostres pacients. Per això, estarem encantats d’ajudar-te a combatre.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *