Traumatisme dental a l'estiu. Com actuar?

Els traumatismes dentals normalment es produeixen per una caiguda o cop a la boca provocant en casos greus la pèrdua de peces dentàries o el canvi de color a les dents afectats.

En moltes ocasions, en la temporada d’estiu, és molt freqüent que es produeixin caigudes a la piscina causa de terra relliscós, també els accidents en platges són molt comuns, i pot produir un traumatisme dental tant en nens / adolescents com en adults.

Si en alguna ocasió et passa aquesta situació (esperem que no) des Primdental, dentista de confiança a Reus, volem donar-te alguns passos a seguir perquè sàpigues com actuar.

  1. Si se surt la dent: Serà essencial posar la dent de nou al seu lloc i traslladar la persona a un centre d’urgència.
  2. Si el cop trenca la dent: Caldrà anar a urgències odontològiques abans de 2 hores. Si és possible caldrà buscar i portar el tros trencat perquè l’odontòleg avaluï la possibilitat d’enganxar-lo de nou.
  3. Com traslladar la dent o tros? El com ho transportem serà molt important per a la futura rehabilitació d’aquest. La dent o tros ha de ser introduït en un recipient amb sèrum o llet per després portar-lo a urgències.
  4. Si només es colpeja: En molts casos amb el traumatisme dental no es produeix caiguda o fallida de la dent per la qual cosa es recomana d’igual manera acudir com més aviat millor a una urgència odontològica.
  5. La importància d’atendre urgentment: Tractar el traumatisme en les dues primeres hores és molt important ja que les accions que es realitzin ajudaran a la posterior rehabilitació i control.

Els traumatismes dentals són una urgència dentària i com a tal hem de donar-li la importància que requereix. No hem d’oblidar de fer una visita de manera immediata a l’dentista perquè valori la gravetat de el cas i ens recomani quin tractament és més favorable per al mateix.

Si estàs interessat en conèixer tot el que et pot aportar Primdental, una clínica dental familiar al centre de Reus, pots posar-te en contacte amb nosaltres al 977.128.708.

Ens preocupem per tu i per la teva butxaca, de manera que financem el teu tractament fins a 36 mesos sense interessos. Informa’t sense compromís!

Troba’ns al Raval Martí Folguera, 22 baixos.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.