Sensibilitat Dental: què és i causes principals

L’estiu és una època propícia per prendre begudes fredes i gelats, però de vegades la sensibilitat dental no ens permet consumir aquest tipus de productes, ja que el que hauria de ser una experiència agradable es converteix en una veritable molèstia.

La hipersensibilitat dentària no és altra cosa que una desagradable sensació que es produeix en les dents quan prenem aliments i begudes tant fredes (refrigeris, gelats, etc.) com a molt calents (cafès, tes, etc.) Es tracta d’una punxada breu però molt aguda que pot durar uns dies o convertir-se en crònica si no la tractem.

Quines són les causes de la sensibilitat dental?

Per abrasió, és a dir, per pèrdua d’esmalt. Quan ens raspallem les dents amb excessiva força podem sotmetre’ls a la pèrdua d’esmalt. És bastant habitual que es perdi per aquest motiu. A més, un raspallat incorrecte i amb massa força pot ocasionar una retracció de les genives.

Per bruxisme. L’acte involuntari d’apretar i el cruixit les dents pot provocar amb el pas el temps que les dents es desgastin i que vagin fent més petits, de manera que la dentina també queda exposada.

Per erosió, que pot estar produïda per múltiples factors: d’acidesa estomacal, per alguns medicaments, per productes casolans per blanquejar les dents, per aliments massa àcids, etc.

Moltes vegades podem tractar la sensibilitat dental amb pastes dentífriques especialitzades i aquesta pot desaparèixer. En altres ocasions haurem d’acudir al nostre dentista perquè esbrinar la causa de tan desagradable molèstia i ens doni una solució.

Consells per evitar la sensibilitat de les teves dents

Per evitar que la sensibilitat dental et torni a aparèixer, et recomanem que et raspallis les dents amb un raspall de truges suaus i pasta dental amb fluor dues vegades a el dia. També és important fer servir el fil dental diàriament. Recorda realitzar moviments suaus en lloc de raspallar amb excessiva força.

També vés amb compte a l’menjar o beure aliments i begudes àcids, com begudes carbonatades, fruites cítriques i vi (ja que amb el temps, tots ells poden desgastar lleugerament l’esmalt de la dent). Després de menjar o beure una substància àcida, et recomanem beure aigua per equilibrar els nivells d’àcid a la boca.

Si estàs interessat acabar amb la sensibilitat de les teves dents, a Primdental, dentista a Reus, podem ajudar-te.

Pots posar-te en contacte amb nosaltres al 977.128.708.

Ens preocupem per tu i per la teva butxaca, de manera que financem el teu tractament fins a 36 mesos sense interessos. Informa’t sense compromís!

Troba’ns a Raval Martí Folguera, 22 baixos.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.